🌞-15% на летни дрешки🌞 Не пропускай 😍

март 27

Бебчо е вече на цели 6 месеца! Развитие и ТОП 10 сензорни игри
  • 32

Вече измина половина година, откакто се опознавате с Вашето бебче! 

Ето какво да очаквате от развитието на бебето на 6 месеца:

- Седене - Вашето мъниче би трябвало да започва да седи самостоятелно. В началото може да използва ръцете си за опора, но с времето то ще добива самоувереност и ще се справя все по-добре.
- Обръщане - бебето може само да се обръща от гръб по корем и обратно без затруднение;
- Движение - може вече да забележите, че малкото ви съкровище се придвижва от единия край на леглото до дугия с превъртане, също както вече може да започва да пълзи.
- Развитие на ръцете - вече бебето целенасочено посяга  и хваща предмети и играчки. То може да доближава ръчичките си и да разделя пръстите си. Може да забележите, че то наблюдава ръцете си, докато изпълнява движения с тях.
- През шестия месец обикновено на бебето се въвежда захранване.
- Общуване - бебчето ви се смее, гука, и произнася срички като гу-гу, ма-ма, ба-ба. Много препоръчително е да насърчавате речевото развитие чрез говорене и четене на книжки още от този период. 

Какви игри да играем с бебето на 6 месеца?

1. Ела и си вземи

Тъй като Вашето мъниче вече започва да се движи повече, то ще проявява още повече интерес да се придвижва на различни места. Въпреки че все още е твърде ограничено, придвижването ще става все по и по-уверено. За да му помогнете в тези усилия, поставете играчка извън обхвата на бебчо, като го насърчавате да си я вземе . Това е чудесен начин да стимулирате бебето си да пълзи.

2. Ку-Ку

Въпреки, че тази игра започва от ранна вързаст, тя не спира да е толкова забавна за бебчето, както в самото начало. Бебешките смях и усмивки по време на играта са сигурни. Те обожават момента на изненада, когато зад ръцете се появи лицето на мама, но също така вече надграждат и с елемента на предсказуемост какво ще се случи. Тази игра е страхотна и подпомага детенцето ви в когнитивното учене за постоянството на обектите. Затова - играйте с бебчо :) Скрийте лицето си с ръце и след това се покажете. Може да надградите играта като закрието неговото лице с шал или друга лека пелена и попитате "Къде е бебчо" , след което го откриете.

3. Магия