🆕Новата☀️ лятна колекия вече е при нас❤️ Пазарувай с безплатна доставка над 79лв.
май 14
BG майки VS. GB майки  - сблъсъкът на географската ширина
  • 5

BG майки срещу GB майки - сблъсъкът на географската ширина 

Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.

Как се отглежда дете на остров, с преобладаващо дъждовно време и силни ветрове?


Нашите педиатри препоръчват разходките навън дори и при по-студено време, стига да няма мъгла и да не вали като изведро.

Педиатрите в GB не знам какво препоръчват, но повярвайте ми няма природна сила, която да спре майките да не излизат с децата си.

Е, може би при ураган или торнадо, но няма как да знам...

‼️Основи съвети при излизане навън:

1. Излизай, излизай, излизай. Не съществува понятие като "лошо време"

...Дечицата тичат ли, тичат в калните локви с мокри крачета, червени бузи и смеещи се под ситния, но напоителен дъжд.

Минавайки покрай парка, сгърчена като пашкул, носейки върху себе си абсолютно всички предпазни средства за "лошо' време, станах неволен свидетел на тази сополиво-кашляща идилия от не малко на брой и на всякаква възраст игра

Как чух, че се смеят, а не плачат, защото им е студено ли?!?! Благодарение на страхотния вятър, който разнасяше щастливите им викове далеч из парка.

 

2. Девизът на майките с деца от острова: 'Видиш ли кална дъждовна локва, цопни! Даже не цопни, а смело легни!

Определено няма от какво да се притесняват, когато детето се накаля сериозно...нито имат чорапогащик, чорапи, втори чифт чорапи, термоклин, шушляк, нито нищо кой знае какво, което да заеме 3 перални след разходката.

Обикновено виждах децата в изключителен аутфит: нещо средно между найлон и мушама облечено върху тънка памучна блузка/тениска и обикновени гумени ботуши. Е, десeните на тези пишман "космонaвти" бяха страхотни. Напук на "лошото време". Но да не си помислите, че така тормозят децата постоянно с това "облекло". Нееее, разбира се....само когато вали поне 18л. на кв.м...

Най малките бебета бяха най щастливи  в такова "не"лошо време.

Хем играят навън, плискат се с нещо черно с текстура на каша, а и от време навреме хапват от тази лечебна смес. Калните бани се практикуват там целогодишно и от всички. А най хубавото е, че са безплатни. И стига да вали..... в парка има купища! А там вали.....горе долу постоянно.

Е, понякога спира за 15 мин и после пак!

Нашият сайт използваме бисквитки за правилната работа на сайта и оптимизирането набързодействие. Можете да прочетет повече за политиката на личните данни Приемам