Голямата☀️ лятна😍 разпродажба вече е факт❤️ Пазарувай с безплатна доставка над 79лв.

януари 30
Как да обличаме бебето в студено време?
  • 9

Зимата вече е тук. Готвите ли се за зимен сън, затворени вкъщи, заради бебчо? Чувствате ли се несигурни дали да излизате и колко често? Дали ще измръзнете с малкото ви съкровище? Това е напълно разбираемо - всички майки свързаме  малките си дечица с топлината и уюта, а когато те липсват навън, нас ни е страх да им ги отнемем. Но истината е, че лошо време няма, стига те да са облечени в подходящи зимни дрешки. 


Как да облечем бебето през зимата? Спомнете си за Златокоска.

Разбира се не е безопасно бебето да е твърде леко облечено. Но прекомерното напластяване на дрехи, което може да го прегрее, също не е правилно. Има риск бебето да се претопли или изпоти и след това да му стане още по-студено, отколкото сте си и помисляли. Трябва да се използва принципа на Златокоска - нито твърде малко, нито твърде много, а точно :). Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат: 

+1 - винаги е добра идея да следвате правилото плюс едно - ако вие излизате навън със зимно яке - добавете на малкото бебче още 1 слой - например бебешки космонавт и зимно чувалче за количка. Тази комбимация би трябвало да е перфектна, за да осигури необходимите топлина и комфорт в зимната разходка с количката.

Бебешките дрешки са най-добрият ви приятел, ако ги изполвате правилно. Това важи и за нас, възрастните също. Ако сме подходящо облечени, никога няма да се оплачем от лошо време навън. Облечете на бебето ватиран комплект и над него космонавт или зимен ватиран шушляков комплект от две части, чорапки и  буйки и го покрийте с чувалчето за количка. Имайте винаги резервно допълнително одеало или пелена и ако трябва го използвайте. 

При пътуване с кола, съблечете космонавта, ако имате такъв, и го заменете с жилетка или суитчър над ватирания бебешки комплект или гащеризон. Проверете все пак дали бебчо не е твърде топъл и ако е нужно, махнете допълнителния суитчър. Подсещаме ви винаги да имате под ръка одеало, за да  можете да занесете бебето до колата и обратно, без да се налага да му обличате връхна дреха. Не се препоръчва  да се използват седалки за кола с допълнителни чувалчета или твърде дебели покривала.

Нашият сайт използваме бисквитки за правилната работа на сайта и оптимизирането набързодействие. Можете да прочетет повече за политиката на личните данни Приемам